Planeti v cifrah

Planeti (astrologija) in števila (numerologija)

Astrologija je antičen metafizičen sistem, ki raziskuje duhovno povezanost med planeti ter ljudmi na Zemlji. Primarna resnica metafizike je, da smo vsi povezani; tako med seboj, kot tudi s planeti; v dinamičnem, duhovnem ter energetskem odnosu.

Dve glavni sestavini astrologije sta planeti in razlaga astroloških znamenj. Planeti v našem solarnem sistemu simbolizirajo ključne karakteristike univerzuma, ki delujejo v vsakem od nas. Npr. Venera predstavlja ljubezen, Mars bojevnika… Najprej si poglejmo kaj vsak dani planet simbolizira:

Sonce – heroj

Luna – negovanje, čustva

Merkur – komunikacija, svobodni duh

Venera – ljubezen, pogajanje

Mars – bojevnik

Jupiter – filozof, učitelj

Saturn – avtoriteta, administracija

Uran – revolucija, osvobajanje

Neptun – mistika, sanjarjenje

Pluton – učitelj moči, transformacija

Planeti na nas vplivajo s svojo specifično karakteristiko, ki je prisotna v vsakem od nas. Če si ogledamo svojo astrološko natalno karto, vidimo, da se v njej nahajajo vsi planeti, vsak v neki hiši; in vsak ima glede na svoj položaj, svoj določen vpliv na nas, na naše življenje. Podobno je v numerologiji: položaj števil v naši analizi osebnih števil določa njihov vpliv na naše življenje.

Planeti so zavezniki števil; vsak je povezan z vplivom nekega števila; imamo 9 števil + tri glavna mojstrska števila (o njih več drugič); torej vplivi planetov kot drugačen način izražanja vpliva števil. Numerologija se je na Kitajskem razvila iz sistema štirih stebrov; iz katerega se je kasneje razvila tudi astrologija. Torej, pred nami so planeti v cifrah:

MARS – 1 – pionir, ki vodi naprej Mars je kot tabornik, bojevnik, vodja…, ki prevzame vodstvo in začenja stvari, projekte… Kot enka, je poln volje in akcije; a pozoren naj bo (malo hudomušnosti;), da ne pušča sledi svojih motornih gum na drugih, medtem ko drvi v smisel svojega življenja…

VENERA – 2 – ljubimec/ljubimka, ki sodeluje in uravnoveša Venera je ljubimec ali pogajalec (pardon dame, da uporabljam le moški spol), ki ustvarja topel občutek ljubezni ter ohranja uravnoteženost, ravnovesje v odnosu, v zvezah; tako romantičnih, kot prijateljskih… v medsebojnih odnosih. Kot dvojkica, je Venera dama harmonije ter lepote; in izziv, ki je pred njo, da naj sebe ne izgubi v zvezi z nekom; ampak naj ohranja pravilno, enakovredno povezanost.

SONCE – 3 – heroj v iskanju radosti Sonce je heroj, junak, ki si navdušeno utira pot v iskanju svoje lastne identitete. Kot trojka si želi izraziti svojo neusahljivo kreativnost, ustvarjalnost; ter si želi priznanja drugih. Izziv, ki ga čaka na svoji poti je, naj sebe ne dojema kot kralja sveta – kajti temu primerno, se včasih do drugih obnaša vzvišeno ali celo nespoštljivo.

ZEMLJA – 4 – vrtnar, ki gradi stabilnost Zemlja je najbolj pomemben planet v našem solarnem sistemu; kajti brez nje, no – nas ne bi bilo tu, kajne? Ena izmed njenih karakteristik je primerljiva s podobo skrbnega vrtnarja, ki ljubeče neguje rastline, da stabilizira obliko ter funkcijo celotnega vrta. Kot štirka, ga čaka izziv, naj si ne da preveč dela s podrobnostim ter naj se vendarle od časa do časa ustavi in počije na sončku ter poduha vonj dehtečih cvetlic…

MERKUR – 5 – komunikator, ki raziskuje nove ideje Merkur je strokovnjak komunikacije, ki ljubi odkrivati ter raziskovati nove zamisli ter povezave z drugimi. Je hiter, živahen in izjemno prilagodljiv. Kot petka naj se varuje pred tem, da bi ˝pregorel˝; včasih je preveč ekstremen v svojih aktivnostih ter v mentalni gimnastiki…

LUNA – 6 – čutni negovalec, ki povezuje med seboj Luna je negovalka, ki si želi počistiti varno ter čustveno povezavo z drugimi. Kot šestica, njen izziv je ne postati ˝super mama˝, naj se ogiba situacijam, ko zglajuje težave svojih ljubljenih z veliko količino ljubezni ter pozornosti; medtem, ko popolnoma ignorira svoje lastne potrebe.

PLUTON – 7 – transformator, ki raziskuje globine samote Pluton je preoblikovalec, ki spodbuja spremembe in ozdravlja s tem, da se poglobi; ki pride do srčike težave in pričenja spremembe, zdravljenje določene zadeve pri njenih koreninah. Njegov moto je: bodi močan in počisti pred svojim pragom: in nato, ko je konec, dopusti, da gre… Kot sedmica, naj bo pazljiv, da se ne zaplete v iluzijo in obsedenost, ki vodita v osamljenost in samoto.

SATURN – 8 – administrator, ki organizira in vodi Saturn je administrativni delavec, organizator, vodja…, ki skrbi, da stvari tečejo, da so funkcionalne ter učinkovite. Vodi lahkotno, ker pozna načrt delovanja, kako deluje igra, in točno ve, kako strateško doseči svoj zadani cilj. Kot osmica, njegov izziv je ogniti se položaju diktatorja… in razmišljanju, da cilj opravičuje sredstva…

URAN – 9 – revolucionar, ki ceni spremembe Uran je intuitiven revolucionar; pobudnik, ki išče spremembe in nova razkritja za dobro vsega človeštva. Kot devetka, naš revolucionar si obupno želi, da bi se staro končalo ter, da bi se novo začelo; zato naj se trudi biti toleranten do drugih in njihovih ˝časovnih intervalov˝, devetka je velikokrat netolerantna in ne razume časovnih okvirjev in procesov drugih, katerih stvari se še niso polegle, oziroma niso skončale, zaključile.

JUPITER – 11/2 – filozof v iskanju resnice Jupiter je učitelj in filozof, ki je vedno v iskanju razširjanja svojega znanja ter rasti. Želi si zaznati večje perspektive življenja, jih dojeti in pomagati drugim, da bi jih razumeli. Kot 11/2 se mora izogniti agresivnosti v svojem vztrajanju na svojem prepričanju; ter dojemanju svoje resnice kot edine pravilne resnice.

ZEMLJA – 22/4 – Gaia gradi vizijo Zemlja je tudi Gaia, velika mati boginja življenja na tem planetu. Gaia si želi, da vsi njeni otroci preživijo in uspevajo. Kot mati Zemlja nam podaja veliko vizijo enosti preko naravnega cikla smrti in rojstva. Kot 22/4, je Mojster gradnje, ki vsebuje življenje, a žal, v 21. stoletju se sooča z bolečimi bremeni, ki ji jih njeni lastni otroci nalagajo dan za dnem.

NEPTUN – 33/6 – sanjač, ki služi svetu Neptun je zasanjani sanjač, ki išče povezavo z mirnim, tihim in popolnim notranjim svetom. Verjame v nekaj več, v nekaj preko materialnega sveta; in se zlahka izgubi v veri ali zamisli, ideji, konceptu… Kot 33/6, naj se trudi ostati fokusiran na svojih duhovnih ciljih ter naj se ne izgubi v velikosti, velikopoteznosti ter obsežnosti svojih ciljev.

Tako kor poznamo cikle planetov v astrologiji, poznamo cikle števil v numerologiji; astrologija določa cikle glede na premike planetov preko astroloških znamenj v svojem kroženju okoli Sonca. Ti cikli nam pomagajo razumeti našo rast in evolucijo. Astrologija povezuje kaj počnejo planeti na nebu s tem, kar počnemo ljudje na Zemlji.

Tako kot smo pod vplivom določenega planeta; smo tudi pod vplivom določenega števila v nekem obdobju svojega življenja; ti cikli nam prinašajo svoje izzive kot tudi možnosti, priložnosti za rast in doseganje svojih ciljev. Cikli nam povejo kaj nas čaka, opišejo glavno energijo; so kot knjige našega življenja. Te knjige so razdeljene na manjša poglavja, ki jih sestavljajo vrhunci ter izzivi; vrhunci nam povejo kaj lahko dosežemo, kje smo močni v tem obdobju… izzivi nam povejo kake ovire nas čakajo, na kaj bodimo pozorni…

Vidite podobnost?

Preberi še: Horoskop & Numerologija TU

Z Ljubeznijo, MiTaKuYe  oYaSiN,

LiLi SoRuM

podpis lili sorum numerologija podpis mitakuye oyasin

 

You may also like...