online delavnica: Tvoja simfonija ustvarjanja

Mnogokrat nam moderen in uren način življenja greni užitek trenutka. Zdi se, da dnevi brzijo mimo in vse manj časa imamo za sebe. Izrek CARPE DIEM (užij trenutek) se zdi kot z druge dimenzije.

Seveda, če si sami ne bomo vzeli časa in ne bomo namenili ljubeče pozornosti sebi, svojim ljubljenim osebam in pa, ciljem ter željam, ne bo tega nihče namesto nas. Moj namen nas je vse spomniti, da imamo več kot dovolj časa in znanja, da bi lahko dosegli ali vsaj postorili več kot nam to uspeva sedaj. Vse večkrat se v delu z ljudmi namreč izkaže, da nam manjka dveh stvari: samodiscipline in preprosto, fokusa. Svojo energijo,misli in pozornost namenjamo distrakciji in vse večkrat se zgodi, da pozabimo na dejansko smer naših želja in ciljev. Ne zameri mi, če bom na trenutke direktna, a nikoli nisem bila pristaš zavijanja v celofan ali v vato, saj je to le nepotreben ovinek. Verjamem, da iščemo odgovore – oziroma, sklepam, da iščeš odgovore, če tole bereš, zato ne želim zapravljati časa z olepševalnicami in ovinkarjenjem. Tukaj smo zato, da nekaj spremenimo na bolje – se strinjaš?

Torej, določene strani te vabim, da natisneš in jih uporabljaš vsak teden kot načrt delovanja Tvoje simfonije ustvarjanja. Izreke in SLOVAR tudi svetujem, da natisneš in jih imaš na vidnem mestu, da se možgani lažje navadijo na spremembe v uporabi besed. Angleži imajo lep rek: out of sight, out of mind; kar bi pomenilo, ko nečesa ne vidimo, na to ne mislimo. Izraze, ki so del Slovarja lahko nosiš v rokovniku, denarnici, imaš na ogledalu, vratih, hladilniku, pod tipkovnico v službi itd … Verjamem, da imamo dovolj idej.

VISION BOARD ravno zato, ker hodimo mimo in jo gledamo, deluje. Torej, ne hodimo mimo svojega življenja, ampak DELUJMO!

Tvoja simfonija ustvarjanja prenesi pdf Tvoja simfonija ustvarjanja online

 

Priporočam:

Imeti sebe rad, hja kako:  TU

Kaj delam narobe? TU

Mesečnik: TU 

Tvoja simfonija ustvarjanja