Karmični odnos: da ali ojoj bejž stran?!

Karmični odnos

Slišali smo že, da določeni odnosi izvirajo iz prejšnjih življenj in so tako pravzaprav, kot temu radi rečemo, karmični. Običajno besedo Karma povezujemo z nečim slabim in nas lahko kar malo zmrazi. Kadar nekoga spoznamo in nam je ta oseba sila simpatična, nato pa nekako pridemo do informacije, da gre za karmični odnos, se seveda vprašamo: Karmični odnos: da ali ojoj bejž stran?!

Za začetek se spomnimo, da Karma ni kazen in ni prekletstvo. Mnogokrat se zgodi, da osebe, ki pridejo k meni na osebni coaching porečejo, ”ampak to je moja Karma, nič ne morem spremeniti, celo življenje bom trpel/a”. Veste kaj, res ne gre tako! Seveda lahko življenje kadarkoli spremenimo, s tem, da delamo na sebi in spremenimo sebe. Karma ni naša sovražnica, temveč je pravzaprav možnost, da sebe spremenimo, na nivoju duše.

Kadar se ujamemo v kar se zdi začarani krog, je velika verjetnost, da se je vmešala Karma.

Kadar se določen tip ljudi ali situacij ponavlja, pomeni, da se soočamo na splošno s karmično izkušnjo. Denimo, večina oseb, s katerimi ste v odnosu vam laže, vara, je do vas žaljiva ali hladna itd – gre za vzorec, ne za specifično osebo. Običajno se ujamemo v vzorec, ki nam potihem potrjuje stavek: ”ne zaslužiš si nič dobrega”, na tak ali drugačen način. Pravzaprav nas Karma uči lastne dragocenosti.

Nerada uporabljam izraz lastna vrednost, saj je lahko ta vrednost zelo nizka. Dragoceni pa smo težko v negativni smeri.

Karmični odnos pa je nekaj drugega. Ne govorimo o vzorcu, zato nas lahko sprva preseneti, da nas ta oseba privlači ali, da se odzivamo na določen način. Torej, nekaj nam nikakor ne štima, ampak zdi se globoko in pomembno, ali pa nam gre neizmerno na živce. Najbolj pogosto se pojavi v težavnem odnosu med starši in otroci – predvsem v primeru, ko so se duše domenile, da si ne bodo dale veliko izbire ali bi odkorakale stran ali ne. Si predstavljate, da bi pri dveh letih dejali: ”Mami, med nama je preveč Karme, jaz pokam kufre,”?

Vsak odnos, ki ga imamo, je dogovor dveh duš.

Vedno imamo izbiro kako bomo znotraj odnosa mi sami delovali. Torej, ko govorimo o Karmičnem odnosu, pa se lahko dozdeva, da nam je ta izbira odvzeta. Druga oseba je lahko izjemno dobra v manipulaciji ter nas vrti okoli prsta, morda je zelo dominantna in nam ukazuje, morebiti gre za nemogočo ljubezen iz takih ali drugačnih razlogov; ter podobno. Posledično se lahko zdi beg pred takim odnosom najbolj modra odločitev ali pa popolnoma nemogoče – na misel nam ne pade, da bi se oddaljili od te osebe. Seveda je tako doživljanje uma.

Karma je možnost učenja in je priložnost, da popravimo lastna dejanja iz prejšnjih življenj.

Kaj ni to nekaj dobrega? Denimo, da smo v pogovoru z osebo, ki nam je ljuba nenamenoma izrekli nekaj, kar je to osebo prizadelo – ko smo sprevideli grob učinek naših besed, ali ne bi bilo smiselno, da se opravičimo ter se potrudimo odkupiti na nek način? Podobno se dogaja znotraj odnosov, ki izvirajo iz Karme. Dobili smo možnost, da popravimo pretekla dejanja.

Namen karmičnega odnosa je pravzaprav uravnovešanje energije med dvema dušama, ki je v močnem neskladju ter učenje.

Zato vas vprašam: mislite, da res lahko temu uidete? Ste prepričani, da si tega želite?

Življenje je učenje. Namen je rast in razvoj. Vsaka, še tako boleča izkušnja, je učenje. Sprejmimo izzive kot dobrodošle.

Kar nikakor ne pomeni, da ne postavimo meje, ko je to potrebno. Največji izziv je odkorakati stran od osebe, brez katere se zdi, da nam živeti ni. A običajno spregledamo, da nam ravno življenje v prisotnosti te osebe prinaša največ grenkobe in pravzaprav pije našo življenjsko energijo.

Ne bežimo pred Karmo, a postavimo mejo, ko je to potrebno.

Vse, prav vse, se prične z nesebično Ljubeznijo do sebe. Tudi razreševanje Karme.

Imeti sebe rad/a ~ hja, kako?  TU

6 korakov kako postaviti mejo TU

Z Ljubeznijo,

LiLi SoRuM

podpis lili sorum numerologija podpis mitakuye oyasin